EN | FR

Dekorišite sto za vašu večeru sa prijateljima

29 Jula
  • Cvjećara Monstera
  • 0 comment

Ima li što ljepše od večere sa izabranim društvom? Priznajte, svaka žena voli da oduševi goste pa i vi. Želite da se svi oduševe vašim specijalitetima, ali ništa manje dekoraciji. Cvijeće je jedan od najboljih načina ukrašavanja događaja, a postoje jednostavni, ali efikasni detalji koje možete dodati cvjetnim aranžmanima koje odaberete da pokažete lični stil i dekorišete zabavu.

Ako želite da cvjetovi koje odaberete bude glavna atrakcija večere, možete da postavite svoje omiljeno cveće u dve ili tri vaze, tako da cvjetaju sve duž sredine stola umjesto samo na jednom mjestu. Ovo vam takođe daje mogućnost da prikažete više od jedne boje cvijeća na stolu. Na primer, ako koristite neutralne boje za ostatak dekoracije, cvjetovi svijetlo obojeni u ružičastoj ili narandžastoj boji mogu učiniti sto privlačnijim. Ako postavka za sto uključuje metalne nijanse, cvijeće u tonovima dragulja, kao što su ljubičasta ili tamnocrvena, čine dekor za večeru elegantnijim.

Poruka koju cvijeće šalje

Vrsta cvijeća koju izaberete za vaš aranžman takođe šalje poruku vašim gostima. Ruže su jedan od najprefinjenijih i najomiljenijih cvjetova, a ako koristite ruže za središnji dio ili da naglasite stolove na kojima se poslužuju pića ili predjela, vaši prijatelji i porodica će steći utisak da ih jako volite i da ste srećni što slavite baš sa njima. Ruže su takođe povezane sa romantikom, što ih čini savršenim cvijećem za proslavu godišnjice braka. Ako imate večeru za proslavu nekog srećnog događaja, kao što je matura, odličan je izbor cvijeće koje simbolizuje sreću, kao što su suncokreti ili lale. Zapamtite da se sitnije cvijeće takođe može biti odlična dekoracija za večeru. Zavežite grančicu gipsofila oko salveta ili pri ukrasnom prstenu za salvete i dobit ćete jednostavnu a elegantnu dekoraciju. Isto možete da pokušate i sa ruzmarinom ili nekim interesantnim zelenim biljem. Pazite samo da se boje dobro slažu sa salvetama.

Začinsko bilje u dekoracijama

Odlična je ideja kombinovati začinske biljke sa cvijećem koje se odabrali. Zašinske biljke sadrže u sebi eterična ulja koja će tokom cijele noći prijatno mirisati, a vaša dekoracija će biti unikatna. Biljke, kao što su lavanda i menta, dobro se slažu sa ružama i karanfilima i mogu učiniti vaše goste opuštenim.

Jestivo cvijeće

Iako se cvijeće često koristi za dekoraciju, tu je i nekoliko cvjetova koje možete kupiti, a koje je ukrasno i jestivo. Biljke, kao što je timijan, ruzmarin i peršun, odlično idu u bukete dajući akcenat cvetnom aranžmanu, ali se mogu dodati salatama, supama i ostalim jelima. Možete staviti nekoliko različitih začinskih biljaka koje se mogu koristiti svježe u male buketiće i da gosti sami čupkaju po želji. Nešto što će definitivno oduševiti vaše goste jeste salata sa cvijećem! Begonije su i jestive i imaju ukus sličan citrusima koji dobro funkcioniše ako želite dodati još jedan ukusni element salatama. Isto tako nisu ni jedine koje se mogu dodati salatama i ostalim jelima. Cvijet Dragoljuba ne samo što je jestiv, već je i veoma zdrav. Ako još uklopite boje cvjetova u salati sa cvijećem i ostalom dekoracijom na stolu postići ćete pun pogodak!

Ovi savjeti će verovatno impresionirati vaše najmilije i pomoći će vam da savršeno iskoristite svoje omiljeno cvijeće za vašu sledeću večeru.

Post comment
0
X