EN | FR

Reci DA plavom vjenčanju

24 Avgusta
  • Cvjećara Monstera
  • 0 comment

Vi biste plavu boju na vjenčanju, ali niste sigurni? Obožavate plavu boju, ali ona nekako u bijeloj sali izglada previše hladno.
Ne mora da bude tako! Nijansa plave i detalji uz nju su ključni za stvaranje dobre atmosfere.

Nijanse plave

Tamnije boje u dekoraciji pružaju osjećaj luksuza. Zbog jačine boje ne treba pretjerivati sa njom. Nekoliko ključnih kraljevsko plavih detalja i vaše vjenčanje će izgledati luksuzno i moćno. Ako želite da ublažite kontrast tamno plave i bijele dodajte koji detalj svjetlije plave boje.

Svjetlije nijanse ostavljaju mladenački dojam, ako želite da vaše vjenčanje bude nježno i spokojno, ovo je prava boja za vas.

Plava se izvrsno uklapa u vjenčanja na otvorenom, ali i u raskošnim salama. Možda će nekima plava boja djelovati “pregrubo” ali u pravim kombinacijama može biti itekako romantična. U svakom slučaju, odaberete li plavu na svom vjenčanu, stvoriti ćete opuštajuću i mirnu atmosferu. Vaši gosti će se osjećati zadovoljno i srećno.

Detalji su bitni

Nemojte biti jedna od onih mladih koje pod bojom vjenčanja misli samo na cvijeće. Postoji mnogo stvari pored toga, na kraju krajeva cvijeće i ne mora biti plavo. Da ostavite dobar utisak razmišljajte mnogo šire. Možete staviti plavi stonjak na sto za mladence, svijećnjake sa plavim svijećama, plave salvete, plave brojeve na stolovima, plavu tablu dobrodošlice i još mnogo toga.

Ako je svadba blizu mora, mornarsko plava će biti idealna. Možete i dodati razne morske detalje, školjke, sidra, male jedrilice, svetionike, ribarsku mrežu, sve što vas posjeća na more.

Plava i druge boje

Trendovi u dekorisanju svadbi stalno rastu i predstavljaju izazov, pogotovo za onoga ko hoće uradi sam dekoraciju. Ako želite da vaša dekoracija izgleda kao iz magazina morate sve dobro isplanirati. Detalji moraju da pripadaju istoj temi. Od pozivnica, table dobrodošlice, poklončića za  uspomenu pa do najsitnijih detalja sve mora da bude u skladu. Ako imate samo jednu nijansu plave boje tema će vam izgledati dosta monotono. U tom slučaju plavu boju možete obogatiti sa zlatnim detaljima, bordo, svjetlo rozom, zelenom, koralno naranžastom, žutom i drugima. Na ovaj način će vam dekoracija dobiti toplinu. Pazite samo da ima mnogo manje detalja drugih boja nego što ima plave.

 

I tako… Malo mašte, dobre volje i dosta kreativnosti i vaša svadba može biti kao iz snova. Počnite od onih stvari koje svakako treba da nabavite i polako ih kombinujte međusobno. Onda postepeno krenite na detalje. Ako vam je potrebna pomoć ili besplatan savjet slobodno nas kontaktirajte

 

Tags :
Post comment
0
X